Jirayla's

kennel en trimsalon

Jirayla’s Interesting Indy (Kiaro)

(13-04-2009 – 17-01-2017)

Helaas hebben wij op 17 januari 2017 onze Brabantse allemansvriend Kiaro in moeten laten slapen. Hij was te ziek om nog langer bij ons te blijven. Wat hebben wij genoten van zijn vrolijke en open karakter en wat heeft hij genoten van de lange wandelingen met onze andere sheltie Singah en andere hondenvrienden hier in de buurt. We hadden heel graag nog veel langer van je genoten.


Dag lieve zwarte vriend.

Langs deze weg willen wij Cisca en Ger nogmaals hartelijk bedanken dat zij Kiaro aan ons gezin hebben toevertrouwd. We hebben bijna 9 jaar van hem mogen genieten.


Wim, Marjolein, Stefan en Diana Francke

Even voorstellen

Wij zijn Gerry en Cisca Manders en we hebben drie kinderen: Helmus, Dennis en Mariëlle. In 1995 besloten we om onze eerste Sheltie aan te schaffen en zo kwam Wildwood Flower's Jimmy in ons leven.

Door Jimmy zijn we steeds meer geïnteresseerd geraakt in het ras en zo kwam na twee jaar Rascal of Kealdiths Home erbij.

Het leek ons ook leuk om een keer een nestje te fokken, maar daar heb je een teefje voor nodig en dus kwam Ayla Fiaina van Rianshof als derde Sheltie bij ons in huis.

Voordat we een nestje konden fokken, moest Ayla natuurlijk eerst volwassen worden. In de tussentijd hebben we verschillende gehoorzaamheidcursussen gevolgd en hebben we onze eigen kennis uitgebreid door de cursussen KK1 en KK2 te volgen.

Eenmaal in het bezit van de diploma's konden we onze eigen kennelnaam aanvragen, want het is natuurlijk het leukste om je eigen gefokte pups ook je eigen naam mee te kunnen geven.

Het viel nog niet mee om een leuke kennelnaam te bedenken die bij mens en hond past en iedereen mooi vindt. Uiteindelijk kozen we voor de beginletters van de hondennamen Jimmy, Rascal en Ayla. Zo is de naam JIRAYLA ontstaan.

Toen was het zover, Ayla was oud genoeg en voldeed aan de gestelde normen om gedekt te mogen worden. Ze beviel op 27 augustus 2001 van 2 mooie tricolour pups: Jirayla’s First Girl Ashley & Jirayla’s First Boy Andy.

Omdat ‘t ons eerste nestje was vonden we het natuurlijk leuk om er eentje te houden en zo bleef Ashley, als vierde hondje.

Inmiddels hebben zowel Ayla als Ashley een paar keer een nestje gehad.

Het meest bijzondere was ’t eerstje nestje van Ashley. Ze was gedekt door een blue merle reu. Ze kreeg 5 gezonde pups en die waren allemaal blue merle. Dit was nog niet veel voorgekomen is de Sheltie geschiedenis.

Het was echt een prachtig nestje en daarom hebben we hieruit Jirayla’s Cute Chanty, aangehouden. Chanty is een teefje en ons 5de hondje.

Er zat ook een reu in het nestje die we heel graag wilden houden; Jirayla’s Casanova Chico. Maar helaas, onze ruimte is niet onbeperkt. Bij Carlo. de vriend van onze dochter Mariëlle, was de hond gestorven en mocht Chico bij hen komen wonen. Hij heeft daar alle ruimte en het er geweldig naar zijn zin.